چهارشنبه سوري، تهديدي جدي براي سلامتي افراد
۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
شناسه : 1667
3
جشنواره شب چهارشنبه پارس، معروف به چهارشنبه سوری درآخرین سه شنبه سال برگزار می گردد. این مراسم یکی ازسنت های قدیمی ما ایرانیان است و بصورت سالانه توسط ایرانیان باستان انجام می گردید. دراین مراسم ایرانیان باستان با پریدن از روی آتش معتقد بودند نیروهای شیطانی را مهار می کنند.
ارسال توسط :

مهری رضانژاد کارشناس مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با مدبه گفت: در زمان های گذشته این مراسم درحد یک آتش بازی مختصردرنقاط از پیش تعیین شده اجرا می گردید و هدف نهایی آن پاک سازی محیط زندگی و برطرف نمودن کدورت های فی مابین اقوام بود تا به هنگام فرارسیدن عید نوروز با دلی پاک و به دور از هرگونه کینه توزی و خصومت شروع سال جدید را جشن بگیرند اما،متاسفانه درسالهای اخیرمراسم سنتی و زیبای این شب، رنگ دیگری به خود گرفته و به طرز چشمگیری تغییر کرده است بطوریکه آتش بازی تبدیل به بازی های خطرناک با مواد منفجره ومحترقه گردیده است. آتش زدن بوته های خشک و پریدن از روی آتش به تجمع جوانان درخیابانها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است اگرچه اعتقاد بر این است که این مراسم ابتدا یک جشن یک روزه بوده است، اما بعضی ازجوانان اکنون چندین هفته قبل از روز جشن، آتش بازی وترقه بازی وکار با مواد منفجره را آغاز می کنند، که می تواند خطرات متعددی را برای بسیاری ازهموطنان عزیزمان به دنبال داشته باشد.

رضانژاد  بیان کرد: آمار ها نشان می دهند که ۴۸ درصد آسیب دیدگان چهارشنبه سوری درگروه سنی۱۰ تا۲۰ سال قرار دارند و بیشترین گروه ( بیش از ۳۴درصد آسیب‌دیدگان)، دانش‌آموزان بوده اند ، لذا آسيبهاي ناشي از مواد محترقه و منفجره يا آتش افروزي چهارشنبه سوري، تهديدي جدي براي سلامتي افراد (خصوصاً کودکان و نوجوانان) است و هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری دربرپایی مراسم چهارشنبه سوری می تواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد.

وی اظهارکرد: یکی ازعوامل ضروری برای پیشگیری ازحوادث و اتفاقات، ارتقای سطح آگاهی مردم وخصوصاً گروههای درمعرض خطر است. این عوامل در فرد ایجاد انگیزه می نمایند تا رفتار خود را تغییر دهد و از بروز این حوادث جلوگیری نماید.

کارشناس مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان  با بیان اینکه آموزش سبب افزایش آگاهیها دراین زمینه می گردد، نگرشهای مطلوب را برمی انگیزد و نهایتاً مهارتها ورفتارهای پیشگیری ازحوادث مذکور را تشکیل می دهد بیان کرد: هر اندازه افراد درباره عواملی نظیرترقه، مواد منفجره ومحترقه دیگروآتش بازی، که احتمال وقوع حادثه را افزایش می دهند، بیشتربدانند درآن صورت بهتر خواهند توانست از احتمال وقوع این حوادث پیشگیری نمایند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.